Кандидат за британски премиер: Ще изгоня руското КГБ от Лондон

Това се закани да направи, ако бъде избран за премиер Том Тугендхат

Том Тугендхат
Том Тугендхат Източник: РИА Новости

Великобритания е длъжна да изгони всички руски сили за сигурност и хора, свързани с тях. Това съобщи кандидатът за министър-председател, председател на комисията по външни работи на Камарата на общините Том Тугендхат по Sky News.

 

"Трябва да гарантираме безопасността на британците, затова настоях да бъдат експулсирани сътрудниците на КГБ и тези, които са свързани с тях, както и тези, които пропагандират желанията на диктатурата", каза Том Тугендхат.

 

Така политикът изясни февруарското си изявление относно факта, че в отговор на началото на военните действия в Украйна Великобритания трябва да изгони от Острова всички руснаци и да блокира сметките им.

 

Тугендхат обясни, че експулсирането не засяга руснаците, които са дошли в страната поради опасност за семействата им и вече са станали част от британското общество. По негово мнение, британското правителство надеждно защитава тези хора в сложната ситуация.

 

На 7 юли британският премиер Борис Джонсън обяви оставката си. Той все пак обеща, че Великобритания ще продължи да подкрепя борбата на Украйна за свобода. От началото на военната агресия на Русия правителството на Борис Джонсън изпрати военна техника в Киев и наложи безпрецедентни санкции срещу руски компании, бизнесмени и банки.

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени