Кремълските военнопрестъпници се уплашиха от митинг срещу мобилизацията - вдигат специален полк за потушаването му

По-рано движението "Пролет" обяви общоруски протест срещу мобилизацията. Активистите предложиха руснаците да се съберат в 19 часа на 21 септември в центровете на своите градове

Протест срещу войната в Украйна
Протест срещу войната в Украйна Източник: Ройтерс

Служители на специалния полк на Руската федерация са вдигнати по тревога заради планиран антивоенен митинг. Според съобщения в руските медии, цитирани от УНИАН, московските полицаи са повикани по тревога заради насрочен за днес в 19:00 митинг срещу мобилизацията в Руската федерация. 

 

Информацията е потвърдена от Телеграм канала Baza. "Всички служители трябва да са с каски, щитове и палки", се казва в съобщението.

 

Съобщението на Телеграм канала Baza
Съобщението на Телеграм канала Baza Източник: Скрийншот/Telegram

Твърди се, че московската полиция, включително 1-ви и 2-ри специални полкове, са събрани по тревога до 14 часа.


Трябва да се отбележи, че в Русия от време на време хората се опитваха да отидат на различни опозиционни митинги по-рано, но незабавно бяха "опаковани" в неограничени вагони и отведени в полицейски участъци. Възможно е така да стане и с антивоенния митинг.

 

Протест срещу войната в Украйна
Протест срещу войната в Украйна Източник: Ройтерс

По-рано движението "Пролет" обяви общоруски протест срещу мобилизацията. Активистите предложиха руснаците да се съберат в 19 часа на 21 септември в центровете на своите градове. Протестите са под надслов "Не на могилизацията". 

 


Както каза военнопрестъпникът Путин в обръщението си, от 21 септември 2022 г. в Руската федерация се обявява частична мобилизация. Руският министър на агресията и военнопрестъпник Шойгу уточни, че при частична мобилизация ще бъдат призовани 300 000 резервисти.

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени