Нападение в леговището на руските окупатори: ГУРМО проведе специална операция в Белгородска област на РФ

В резултат на проведената акция противникът е претърпял загуби, уточнява се броят на ликвидираните окупатори

Спецназовци от военното разузнаване на Украйна ГУРМО
Спецназовци от военното разузнаване на Украйна ГУРМО Източник: Telegram

Украинските разузнавачи нанесоха още загуби на противника, като нахлуха на територията на Белгородска област на Руската федерация. Според Главното управление по разузнаването на МО на Украйна, поради нарастващия брой случаи на саботажи от страна на руснаците и в името на защитата на цивилните украинци, живеещи в общини в близост до държавната граница и страдащи от атаки на агресора, украинските военни разузнавачи са изпълнили комплекс от специални действия.

 

Според получените разузнавателни данни висшето ръководство на окупационната армия на Руската федерация е планирало проверка на руските позиции в Грайворонски район на Белгородска област поради недоволството и оплакванията на местния персонал от лошите условия на служба. Преди пристигането на московските "инспектори" руските нашественици започват извършването на активни инженерни дейности.

 

"За да нанесат загуби на противника и да влошат неговото морално и психологическо състояние, специалните части на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна планираха и проведоха спецоперация. По време на мисията разузнавачите минират единствения път, по който нашествениците се движат в посочения район, а също така атакуват опорния пункт на руския взвод. В резултат на огневата атака с използване на стрелково оръжие и минохвъргачки, както и експлозиите на украински мини, противникът понесе загуби. Уточнява се броят на ликвидираните и ранените окупатори", съобщава Главното управление по разузнаването на МО на Украйна, цитирано от УНИАН.

 

Още от "Светът"

Руските терористи атакуваха енергийна инфраструктура в три украински области - ударени са четири топлоелектрически центр

Властите в Киев обявяват, че Украйна е загубила 80 процента от енергията си, произвеждана в топлоелектрическите централи, и около 35% от продукцията на водноелектрическите централи

Прочетете повече прочетете повече

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени