Обвиниха в расизъм вицепрезидента Камала Харис

Тя старателно си изтри ръката в сакото след ръкостискане с президента на Южна Корея

Камала Харис и южнокорейският президент Мун Чже Ин
Камала Харис и южнокорейският президент Мун Чже Ин Източник: Twitter

Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис демонстрира странно поведение по време на протоколно събитие с президента на Южна Корея Мун Чже Ин. Тя попадна във фокуса на камерите, докато със забележителна старателност избърса ръката си в своето сако, след като ръкува с него. 

 

Южнокорейският президент е вторият чуждестранен лидер, който пристига след спада на пандемията от коронавирус в САЩ. Преди него гост в Белия дом беше ирландският му колега. След като видеото попадна в социалните мрежи, Харис беше обвинена от повечето потребители, че тук не става дума за стремеж към чистота на ръката и загриженост за здравето. 

 

"Не можете да изтриете вируса, като прекарате ръка по панталона си“, добавя един от коментаторите и припомня, че вицепрезидентката е била ваксинирана срещу COVID-19 и не бива да се страхува от ръкостискане.

 

Много коментатори изказват теза, че става дума за неосъзнат расизъм, предполагайки, че ако Харис се беше ръкувала с неазиатец, то тя нямаше да с итрие ръката. Както съобщават световните издания, коментиращите в интернет са намекнали, че Харис е бил изключително невежлива и напълно е забравила за етикета.

 

 

 

Още от "Светът"

Жозеп Борел: Страните от ЕС трябва да изпратят на Украйна противоракетни системи

Имаме системи "Пейтриът", имаме противоракетни системи. Трябва да ги извадим от нашите казарми, където се намират и да ги изпратим на Украйна, където бушува война, добави той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени