Папа Франциск постъпи в болница за операция на дебелото черво

Папа Франциск съобщи днес, че през септември ще посети Словакия след кратък престой в Унгария

Папа Франциск
Папа Франциск Източник: Jornal Grande Bahia

Папа Франциск е постъпил в болница в Рим днес следобед за планова операция на дебелото черво, съобщи говорителят на Ватикана Матео Бруни, предаде Ройтерс. Той каза, че 84-годишният папа страда от "симптомна дивертикулоза" на дебелото черво Не е ясно кога ще бъде хирургическата интервенция, но Бруни каза, че това ще бъде посочено в друго съобщение. За първи път Франциск постъпва в болница, след като оглави Светия престол през 2013 година. Той изглеждаше в добро здравословно състояние по-рано днес, когато се обърна към хиляди вярващи на площад "Свети Петър" във Ватикана, отбелязва Ройтерс.

 

Папа Франциск съобщи днес, че през септември ще посети Словакия след кратък престой в Унгария за меса в столицата Будапеща, предаде АФП. "Щастлив съм да съобщя, че от 12 до 15 септември... ще отида в Словакия на пастирска визита", каза той пред на поклонници, събрали се на площада "Свети Петър" в Рим за традиционната неделна молитва. Папата сподели, че ще отслужи заключителната меса на 52-ия Международен евхаристиен конгрес в Будапеща на 12 септември. Посещението на папа Франциск в Словакия ще включва градовете Братислава, Прешов, Кошице и Шащин-Страже, се казва в изявление на Ватикана.

Още от "Светът"

Ген. Каволи: Победата на Украйна няма да е достатъчна - Русия ще бъде заплаха в продължение на много години

Кремъл се опитва да възстанови загубите си в Украйна, за да концентрира основните си сили в западните райони на Руската федерация, заяви командващият силите на САЩ в Европа

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени