Подариха на Украйна 100 дрона "Quantix Recon" (ВИДЕО)

Дроновете ще пристигнат следващата седмица

Дронове "Quantix Recon"
Дронове "Quantix Recon"

Фирмата-производител на дроновете-камикадзе "Switchblade" подари на Украйна сто безпилотни апарат "Quantix Recon". Това съобщи военното разузнаване на Украйна (ГУР на МО на Украйна).

 

 

100 безпилотни апарата "Quantix Recon" ще бъдат предоставени независимо от други системи на компанията, които доставя американското правителство. Дроновете ще пристигнат следващата седмица, а след тях ще има и други доставки. 

 

 

Изпълнителният директор на "AeroVironment" Вахид Наваби представи пред украинския посланик в САШ и украинския военен аташе този вариант на безпилотен апарат и заяви:
"Това дарение ще даде възможност на оперативниците инструмент, който може да лети незабелязано от вражеските сили и не се влияе от въздействието на радиозаглушителите при провеждането на точно и бързо разузнаване на отдалечени области, където картината на боя динамично се променя". 

 

По думите му, събраната от дроновете "Quantix Recon" информация ще позволи да се планират операциите на украинските войски така, че да не са обект на военна заплаха. 

Още от "Светът"

Володимир Зеленски: Нужна е повече решителност, НАТО трябва да сваля руски ракети над украинска територия

Според Зеленски ситуацията на бойното поле в североизточната част на страната вече е под контрол, след като силите на Москва пресякоха границата и започнаха нахлувания към град Харков

Прочетете повече прочетете повече

Прокурорът на Международния наказателен съд заяви, че иска заповеди за арест на лидери на Израел и "Хамас", включително

Сред обвиненията са "гладът на мирни граждани като метод на водене на война" и "умишлено насочване на атаки срещу цивилно население"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени