Полицията разчиства протестиращите на моста между Канада и САЩ

Арестите бяха извършени след сериозно противопоставяне между канадските сили на реда и демонстрантите

Канадската полиция разчиства протестиращите
Канадската полиция разчиства протестиращите Източник: Police of Detroit/Twitter

Канадската полиция разчисти протестиращите и автомобилите, които блокираха жизнено важен за търговията път по границата със САЩ. Извършени бяха арести, но ключовият мост "Амбасадор" все още не е отворен за движение, предаде Ройтерс.

 

Арестите бяха извършени след сериозно противопоставяне между канадските сили на реда и демонстрантите, започнало още в петък, когато бе издадена съдебна заповед за отваряне на моста "Амбасадор" в Уиндзор, провинция Онтарио. Не помогнаха и заплахите с арести. Блокадата на моста навлиза в шестия си ден.

 

Протестите на противниците на задължителната ваксинация срещу COVID-19 и на противоепидемичните ограничения започнаха в канадската столица в края на януари и постепенно прераснаха в антиправителствени демонстрации.

 

Полицията съобщи, че в Отава има около 4000 протестиращи. Блокирането с камиони и протестни лагери на моста "Амбасадор", най-оживения граничен пункт между Канада и САЩ, създаде големи проблеми за търговията и прекъсна вериги на доставки.

Още от "Светът"

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени