Полша реагира остро на изопачаването на истината за Втората световна война в интервюто на Путин пред Тъкър Карлсън

Полският министър на външните работи Радослав Шикорски написа пост в социалната мрежа Х (бивш Twitter)

Полско МВнР (МВнР на Полша)
Полско МВнР (МВнР на Полша) Източник: МВнР на Полша

Полша реагира остро на думите на руския военнопрестъпник и президент Владимир Путин за започването на Втората световна война при интервюто му с бившия журналист от Fox News Тъкър Карлсън.

 

Според Путин, Полша е принудила нацистка Германия да я нападне и са провокирали Адолф Хитлер. В интервю за журналиста Тъкър Карлсън той каза, че Полша е "преиграла" и е станала "твърде несговорчива", като по този начин е "принудила" Адолф Хитлер да започне агресия. и Хитлер не е имал друг избор, освен да започне война. 

 

"Не за първи път руският диктатор Владимир Путин обвинява Полша, нападната от СССР на 17 септември 1939 г., за избухването на Втората световна война. Свикнали сме с параноични оправдания за нахлуването на Русия в Украйна през 2022 г. Шокиращото е, че този път те се представят от американски журналист".

 

Това написа полският министър на външните работи Радослав Шикорски в социалната мрежа Х (бивш Twitter).

 

Още от "Светът"

САЩ отхвърлиха възможността Международният наказателен съд да разследва Израел

Нетаняху се опасява, че главният прокурор на МНС Карим Хан може тази седмица да издаде международни заповеди за арест за него, министъра на отбраната Йоав Галант и началника на Генералния щаб Херци Халеви

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени