Президентът на Украйна настоя за световна антипутинска коалиция

Незабавни санкции, отбрана и финансова подкрепа за Украйна, добави той

Володимир Зеленски, президент на Украйна
Володимир Зеленски, президент на Украйна Източник: Пресслужба на Президента на Украйна

Светът трябва да състави коалиция срещу Путин, която да принуди Русия да спазва мира, заяви днес украинският президент Володимир Зеленски, цитиран от Франс прес. Неговата страна в момента е мишена на водена от Русия военна операция.

 

"В момента ние изграждаме антипутинска коалиция", заяви Зеленски след телефонни разговори с лидерите на САЩ, Обединеното кралство и Германия. "Светът трябва да застави Русия да спазва мира", добави той.

 

В обръщение към лидерите на САЩ, Германия, Великобритания, Полша и ЕС украинският държавен глава призова да бъде спрян незабавно Путин.

 

"Призовавам незабавно да спрем Путин, войната срещу Украйна и света. Създаваме антипутинска коалиция. Незабавни санкции, отбрана и финансова подкрепа за Украйна. Затваряне на въздушното пространство. Светът трябва да принуди Русия да постигне мир", заяви Зеленски, цитиран от УНИАН.

Още от "Светът"

Ген. Каволи: Победата на Украйна няма да е достатъчна - Русия ще бъде заплаха в продължение на много години

Кремъл се опитва да възстанови загубите си в Украйна, за да концентрира основните си сили в западните райони на Руската федерация, заяви командващият силите на САЩ в Европа

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени