Руски самолет падна при гасене на пожар в Турция. Загина целият екипаж

Самолетът е действал във формирование за гасене на пожари в окръг Адана

Самолет Бе-200
Самолет Бе-200 Източник: ВКонтакте

Всички членове на екипажа на борда на руския самолет за гасене на пожари Бериев Бе-200, претърпял катастрофа в Турция, са загинали, съобщи руското министерство на отбраната, цитирано от БТА. В съобщението се посочва, че на борда са се намирали петима руски военнослужещи и трима турски граждани, които са показвали огнищата на пожара. За изясняване на причините за трагедията на мястото на катастрофата е изпратена комисия на руското министерство на отбраната, са посочили от министерството. Самолет за гасене на пожари падна в окръг Кахраманмараш /Южна Турция/, съобщи по-рано Анадолската агенция.

 

В района са изпратени голям брой спасителени екипи. Самолетът Бериев Бе-200 на руското министерство на отбраната е бил нает и е действал във формирование за гасене на пожари в окръг Адана. Валията на Кахраманмараш Йомер Фарук Джошкун е заявил пред Анадолската агенция, че в резултат на паднала мълния е избухнал горски пожар в района на община Оникишубат и са започнали действия за гасене на огъня по суша и въздух. "В района изпратихме и самолет, но преди известно време връзката със самолета се прекъсна и той падна", е посочил валията, като добавя, че са изпратени голям брой екипи.

Още от "Светът"

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени