Руски самолет падна при гасене на пожар в Турция. Загина целият екипаж

Самолетът е действал във формирование за гасене на пожари в окръг Адана

Самолет Бе-200
Самолет Бе-200 Източник: ВКонтакте

Всички членове на екипажа на борда на руския самолет за гасене на пожари Бериев Бе-200, претърпял катастрофа в Турция, са загинали, съобщи руското министерство на отбраната, цитирано от БТА. В съобщението се посочва, че на борда са се намирали петима руски военнослужещи и трима турски граждани, които са показвали огнищата на пожара. За изясняване на причините за трагедията на мястото на катастрофата е изпратена комисия на руското министерство на отбраната, са посочили от министерството. Самолет за гасене на пожари падна в окръг Кахраманмараш /Южна Турция/, съобщи по-рано Анадолската агенция.

 

В района са изпратени голям брой спасителени екипи. Самолетът Бериев Бе-200 на руското министерство на отбраната е бил нает и е действал във формирование за гасене на пожари в окръг Адана. Валията на Кахраманмараш Йомер Фарук Джошкун е заявил пред Анадолската агенция, че в резултат на паднала мълния е избухнал горски пожар в района на община Оникишубат и са започнали действия за гасене на огъня по суша и въздух. "В района изпратихме и самолет, но преди известно време връзката със самолета се прекъсна и той падна", е посочил валията, като добавя, че са изпратени голям брой екипи.

Още от "Светът"

Предизборните обещания на Путин могат да костват на Русия $130 млрд.

Бюджетът на Русия вече е подложен на натиск от повишените военни разходи, предизвикани от войната, които тази година ще надхвърлят традиционно високите разходи за социално подпомагане

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени