Руските терористи обстреляха Южноукраинската АЕЦ, ракета падна само на 300 метра от реакторите (ВИДЕО)

Русия застрашава целия свят. Трябва да я спрем, докато не е твърде късно, заяви украинският президент Володимир Зеленски в Телеграм

Счупените прозорзи на Южноукраинската АЕЦ
Счупените прозорзи на Южноукраинската АЕЦ Източник: Telegram

Русия обстрелва района на Южноукраинската АЕЦ, съобщи Украинската ядрена компания "Енергоатом".

 

"В 00,20 ч. местно време на 19 септември 2022 г. руската армия бомбардира промишлената зона на ядрената централа в Южноукраинск (на укр: Пивденноукраинск)", съобщи компанията оператор в "Телеграм". "Мощна експлозия избухна само на 300 метра от реакторите", се казва в съобщението.

 

 

Южноукраинската АЕЦ е втора по големина в Украйна след Запорожката централа. "В момента трите реактора на централата работят в нормален режим", увери "Енергоатом", според който бомбардировката не е причинила смъртни случаи или ранени.

 

Ударната вълна е строшила стотина прозореца в сградата на електроцентралата и е причинила кратко прекъсване на три високоволтови линии.

 

"Русия застрашава целия свят. Трябва да я спрем, докато не е твърде късно", заяви украинският президент Володимир Зеленски в "Телеграм", като публикува черно-бял видеозапис от охранителна камера, показващ голяма експлозия.

 

Още от "Светът"

Полша иска да поддържа възможно най-добри връзки със САЩ, независимо кой е на власт, заяви външният министър Радослав Ши

Посещението на Шикорски във Вашингтон целеше да му даде възможност да обсъди с американски официални представители двустранните отношения, въпросите на сигурността и войната в Украйна

Прочетете повече прочетете повече

Белият дом смята, че помощта на САЩ ще помогне на Украйна да извърши контраофанзива през 2025 г.

Посочвайки сценария за война през следващата година, съветникът на президента на САЩ по националната сигурност Джейк Съливан отбеляза, че Украйна възнамерява да "продължи напред, за да си възвърне територията, която руснаците й отнеха"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени