Синът на Песков отказва мобилизация, чака Путин лично да му позвъни (ВИДЕО)

Синове и на други хора от близкия кръг на кремълския диктатор също масово се отклоняват от мобилизация

Дмитрий Песков и неговият син Николай
Дмитрий Песков и неговият син Николай Източник: Instagram

Водещият на канала "Популярна политика" Дмитрий Низовцев се е обадил в пряк ефир на сина на прессекретаря на военнопрестъпника Путин - Дмитрий Песков. Представяйки се за служител на Военкомата (Военното окръжие, бел. ред.), той заявил на Николай Песков, че трябва да се яви на следващия ден в 10 часа за медицински преглед и оформяне на документите за заминаване на фронта в Украйна. Гледайте от 7 час и 54 минута нататък видеото от You Tube, който е публикуван по-долу. Разговорът със сина на Песков е на 8 час, 10 минута, 12 секунда от видеозаписа.

 

"В 10 сутринта, разбира се, няма да пристигна утре ... Ако знаете, че съм г-н Песков, трябва да разберете колко не е редно да съм там. Накратко, ще реша това на различно ниво". Това е отговорът на Песков-младши. 

 

В края на разговора Низовцев уточнява, че мобилизацията е по нареждане на президента Путин. На което синът на Песков отвръща: "Ако Владимир Владимирович ми каже, че трябва да отида там, ще отида там". На възражението на "военния комисар", че президентът не може да пита всеки редник за това, събеседникът каза: "Аз не съм редник... Това е безполезен разговор".

 

Дмитрий Песков по-късно призна, че е проведен такъв разговор. Низовцев провел подобни разговори и с други синове на хора от кръга на Путин. Синът на премиера Михаил Мишустин – Алексей, например отговорил на "военния комисар", че учи в магистърска програма във Висшето училище по икономика, а преди това е завършил военния факултет на Московския държавен технически университет "Бауман". Според Алексей "все още не е възникнало желание да се бие" и "все още не е необходимо" да се записва като доброволец.

Още от "Светът"

Евродиректива дава достъп до взаимосвързаните регистри на банковите сметки за по-резултатни наказателни разследвания

Различията във форматите при записи за сделки вече няма да бавят анализа на финансова информация, коментира докладчикът Емил Радев

Прочетете повече прочетете повече

Аржентина поиска да стане глобален партньор на НАТО, след като заяви, че вижда нови заплахи за сигурността си

Министърът на сигурността Патрисия Булрич заяви в интервю, че на територията на Боливия и Чили действат въоръжени групировки, свързани с Иран

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени