Терорист от ХАМАС уби човек и рани тежко още трима, след като откри стрелба в Стария град на Ерусалим

Двама от ранените са полицаи

Терорист от ХАМАС уби човек и рани тежко още трим
Терорист от ХАМАС уби човек и рани тежко още трим Източник: АП
Въоръжен палестинец от ислямисткото движение ХАМАС уби един човек и рани тежко още трима, след като откри днес стрелба в Стария град на Ерусалим, преди да бъде ликвидиран от израелската полиция, съобщиха израелските власти, цитирани от Ройтерс.
 
Днешната атака, която е второто подобно нападение в Ерусалим за последните четири дни, се случи близо до портите на комплекса на джамията "Ал Акса" - третото най-свещено място за мюсюлманите. Евреите почитат мястото заради останките на два древни храма.
 
Полицейски говорител каза, че нападателят е прострелял двама граждани, един от които на възраст 30 години е починал от раните си. Той добави, че други двама от ранените са полицаи.
 
Израелският министър на вътрешната сигурност Омер Барлев заяви, че стрелецът е член на ХАМАС от Източен Ерусалим, и допълни, че при нападението е използван автомат. Движението ХАМАС потвърди, че установеният от Израел извършител е негов член.
 
Израел завладя Стария град и други части от Източен Ерусалим по време на войната от 1967 г. и ги анексира, но тази стъпка остава международно непризната, припомня БТА. Палестинците искат Източен Ерусалим да бъде включен в бъдещата им държава като нейна столица. Израел твърди, че целият град е негова вечна и неделима столица.

Още от "Светът"

Ген. Каволи: Победата на Украйна няма да е достатъчна - Русия ще бъде заплаха в продължение на много години

Кремъл се опитва да възстанови загубите си в Украйна, за да концентрира основните си сили в западните райони на Руската федерация, заяви командващият силите на САЩ в Европа

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени