"Убиха го преди да го освободят": Навални щял да бъде разменен срещу осъден в Германия килър

Путин не можел да понесе мисълта най-големият му противник да е на свобода

Алексей Навални
Алексей Навални Източник: Twitter

Руският опозиционер Алексей Навални е починал малко преди да бъде освободен в рамките на размяна на затворници. Това твърди неговият сътрудник Мария Певчик. Според споразумението Навални и двама американски граждани, затворени в Русия, е трябвало да бъдат разменени за Вадим Красиков - наемен убиец на руската Федерална служба за сигурност, който излежава присъда в Германия.

 

Според сътрудника на Навални преговорите за размяната са били на финала, когато беше съобщено за смъртта на 47-годишния Навални. А той бил убит, защото руският президент Владимир Путин не можел да понесе мисълта най-големият му противник да е на свобода.

 

"Но защо той уби Навални точно сега? Защо на датата 16 февруари? Аз знам отговора на този въпрос и нямам желание да го крия. Навални трябваше да бъде освободен през следващите дни, защото се бяхме преборили за решение за размяната му. В началото на февруари на Путин беше предложено да размени убиеца - офицера от ФСБ Вадим Красиков, който излежава присъда за убийство в Берлин, за двама американски граждани и Алексей Навални. Аз получих потвърждение, че преговорите са на финалната права вечерта на 15 февруари. На 16 февруари Алексей беше убит", каза сътрудникът на Навални Мария Певчик.

Още от "Светът"

Окончателно: Сенатът на американския Конгрес одобри помощта за Украйна, Израел и Тайван

Най-големият от четирите законопроекта е този за помощ за Украйна. Той предвижда помощ за Киев в размер на $60,84 млрд., с която украинските сили да продължат борбата си срещу Русия

Прочетете повече прочетете повече

Евродиректива дава достъп до взаимосвързаните регистри на банковите сметки за по-резултатни наказателни разследвания

Различията във форматите при записи за сделки вече няма да бавят анализа на финансова информация, коментира докладчикът Емил Радев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени