Украинските защитници ликвидираха пореден руски генерал

Яков Резанцев бе командващ на 49-та руска армия

Ликвидираният комяндир на 49-та армия Яков Резанцев
Ликвидираният комяндир на 49-та армия Яков Резанцев Източник: Думская

В селцето Чернобаевка, близо до Херсон, бе ликвидиран пореден руски генерал. Украинските защитници изпратиха в отвъдното военнопрестъпника Яков Резанцев - генерал-лейтенант и командир на 49-та общовойскова руска армия. 

 

Съветникът на ръководителя на кабинета на президента на Украйна Алексей Арестович заяви на днешния си брифинг следното:
"Нашите войски, вече може да кажем със сигурност, унищожиха командващия на 49-та общовойскова армия от Южния военен окръг на Руската федерация, генерал-лейтенант Яков Владимирович Резанцев. Това се случи - тук много ще се смеете - на летището Чернобаевка". 

 

Арестович добави, че изнесеният команден пункт на 7-ма десантно-щурмова дивизия на РФ също се намира на летището в Чернобаевка. 49-та общовойскова армия на РФ е базирана в Ставропол. Яков Резанцев става нейн командир през август 2020 г. Преди това той е воювал в Сирия. 

 

По данни на украински източници, Резанцев е петият или шестият представител на висшия офицерски състав на РФ, който е ликвидиран. Това са Андрей Суховецки, Виталий Герасимов, Андрей Колесников, Андрей Мордвичев, Мохамед Тушаев и вероятно Олег Митяев. 

Още от "Светът"

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени