Украинският външен министър намекна, че преговорите за доставката на F-16 вече се водят

Дмитрий Кулеба разказа, за разговора си с европейски колега

Дмитро Кулеба
Дмитро Кулеба Източник: Profi Media

Министърът на външните работи на Украйна Дмитрий Кулеба намекна, че с европейските партньори са започнали работа по доставката на изтребители F-16 за Украйна. По-специално, Кулеба публикува във Facebook диалога си с европейски колега: "А сега F-16? - Да. - Залавям се за работа, приятел".

 

Според ръководителя на украинското външно министерство той е получил такъв въпрос от "европейски колега" и му е дал горния отговор. "Той знае какво да прави. И трябва да знаете, че колкото и да е трудно, никога не трябва да се отказвате. Колкото и да е тъжно, не бива да изпадате в отчаяние. Колкото и да се опитва врагът, той ще се изпари като роса на слънце. Винаги трябва да вярвате и да работите усилено. И всичко ще бъде наред. Защото Украйна може всичко", подчертава Кулеба.

 

Какво трябва да знаете F-16?
Това е лек изтребител, който може да развива скорост до 2410 km/ч, въоръжен е с шестцевно самолетно оръдие, носи до шест управляеми ракети с малък обсег и има радиус на действие 550 км. Получаването на тези самолети ще помогне да се затвори част от украинското небе за руски ракетни атаки. Малко вероятно е F-16 да могат да свалят балистични ракети, но крилатите ракети "биха били добри цели", заявяват от украинските ВВС, цитирани от УНИАН.

Още от "Светът"

Евродиректива дава достъп до взаимосвързаните регистри на банковите сметки за по-резултатни наказателни разследвания

Различията във форматите при записи за сделки вече няма да бавят анализа на финансова информация, коментира докладчикът Емил Радев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени