В Украйна е убит американският журналист Брент Рено

Рено е загинал в Ирпин, едно от предградията на украинската столица, което в последните дни е усилено обстрелвано от руските сили

Американският журналист Брент Рено
Американският журналист Брент Рено

В Украйна днес е загинал изтъкнатият американски журналист и автор на документални филми Брент Рено, съобщи американският вестник "Ню Йорк таймс". Изданието цитира украинското вътрешно министерство, но уточнява, че известният журналист не е работел за него, каквато информация се появи. Според украинските власти Рено е загинал в Ирпин, едно от предградията на украинската столица, което в последните дни е усилено обстрелвано от руските сили.

 

Днес началникът на полицията на Киевска област каза, че журналист от "Ню Йорк таймс" е бил убит, а друг журналист - ранен, предаде Ройтерс. Американският вестник каза, че е дълбоко опечален от новината за смъртта на журналиста и отбеляза, че в миналото той е работел за няколко американски медии, включително и за "Ню Йорк таймс", но сега не е бил в Украйна като негов пратеник.

 

Първоначалната информация, че Рено е работел за вестника, вероятно се дължи на факта, че у него е била намерена акредитационна карта на вестника, но тя му е била издадена за работа в Украйна преди години.

 

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени