Възмездие - едва 58 са спасените руски моряци от ракетния крайцер "Москва"

Междувременно руски медии пишат, че е арестуван командващият Черноморския флот на Руската федерация адмирал Игор Осипов

Украйна удари флагманите на руския Черноморски флот
Украйна удари флагманите на руския Черноморски флот Източник: Telegram

Едва 58 са спасените моряци от руския крайцер Москва. Това съобщи бившият депутат от Държавната дума на Руската федерация Иля Пономарев. "Според актуални данни броят на спасените моряци на "Москва" е 58 души от 510 души екипаж", написа той във Фейсбук.

 

 

При тези цифри само 10% от екипажа са били спасени. Сред загиналите е командирът на кораба Антон Куприн, казва съветникът на министъра на вътрешните работи на Украйна Антон Геращенко.

 

"Капитан от първи ранг, командир на крайцера "Москва" Антон Валериевич Куприн загина при експлозия и пожар на борда на бившия флагман на руския Черноморски флот", написа също  украинската Гранична служба в своя канал в Telegram.

 

 

 

Алексей Арестович, съветник на ръководителя на кабинета на президента Зеленски, отбеляза, че данните за спасените моряци от "Москва" са противоречиви. Междувременно руски медии пишат, че е арестуван командващият Черноморския флот на Руската федерация адмирал Игор Осипов.

Още от "Светът"

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени