Володимир Зеленски: Русия търпи големи загуби, скоро ще има нужда от нова вълна мобилизация (ВИДЕО)

Русия превръща Херсонска област в зона без цивилизация, без елементарни неща, налични в повечето страни по света, отбеляза той

Володимир Зеленски
Володимир Зеленски Източник: Instagram

Днес врагът съобщава за предполагаемото завършване на тяхната мобилизация. За предполагаемата ненужност от нови вълни от изпращане на руски граждани на фронта. Това коментира основно украинският президент Володимир Зеленски в редовното си вечерно видеообръщение, цитиран от Кореспондент.

 

Чувстваме се напълно различно на фронтовата линия. Въпреки че Русия се опитва да увеличи натиска върху нашите позиции, като използва мобилизирани хора, те са толкова зле подготвени и оборудвани, толкова безмилостно използвани от командването, че ни позволява да предположим, че Русия може скоро да има нужда от нова вълна от изпращане на хора на война. Ние се готвим за това - готвим се за това, че сегашното руско ръководство ще търси всякакви нови възможности за продължаване на войната. По-специално благодарение на своите съучастници в Иран, заяви той.

 

Ето защо ние работим с нашите партньори всеки ден за укрепване на нашата противовъздушна отбрана, нашите други отбранителни способности. Всеки ден укрепваме защитата на нашата критична инфраструктура, предимно енергийна.

 

Зеленски обърна внимание на ефектите от бойните действия и анексията върху обикновените хора. "Към този момент много градове и региони на нашата страна използват графици за стабилизиране на тока - около 4 милиона украинци сега са изправени пред ограничения. Киев и региона, Житомирска област, Полтавска област, Ровненска област, Харковска област, Черниговска област, Сумска област, Черкаска област, Кировоградска област. Аварийни прекъсвания на тока са възможни и в други региони. Правим всичко, за да има възможност държавата да намали подобни прекъсвания", каза той.

 

Окупаторите добавиха още едно предизвикателство. На практика разбиват цялата здравна система там. Окупаторите са решили да затворят лечебните заведения в градовете, да отнемат оборудването, линейките - всичко. Оказват натиск върху лекарите, които все още са останали в окупираните райони, за да се преместят на територията на Русия, описа варварските действия на окупираните територии украинският президент.

 

"На първо място, това се отнася за района на Херсон. Русия превръща Херсонска област в зона без цивилизация, без елементарни неща, налични в повечето страни по света. Преди пристигането на Русия този регион, както всички други региони на Украйна, беше напълно нормален и безопасен, всички социални услуги за хората бяха гарантирани там (...) Животът беше гарантиран там. Сега Русия се опитва да превърне Херсонска област буквално в забранена зона", отбелязва Зеленски цитиран от УНИАН

 

|"Светът трябва да реагира на това. Нашето МВнР, всички наши представители информират международните организации и партньорите за тази нова ескалираща стъпка на окупаторите. Искам да се обърна сега към всички наши хора в тези окупирани градове и области: моля, направете всичко, за да си помогнете - независимо от действията на окупаторите. Украинското знаме ще се върне. Ще върнем нормалния живот. Но трябва да издържите този път. Времето, когато дори формално окупаторите потвърждават, че не могат да останат на територията на Украйна и затова вече се опитват да откраднат медицинско оборудване и да поробят медицинския персонал", каза още той.

 

Още от "Светът"

Аржентина поиска да стане глобален партньор на НАТО, след като заяви, че вижда нови заплахи за сигурността си

Министърът на сигурността Патрисия Булрич заяви в интервю, че на територията на Боливия и Чили действат въоръжени групировки, свързани с Иран

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени