Д-р Камен Данов: Кацаров наклевети цялото лекарско съсловие, да подава оставка

"Болницата няма нужда от фалшиви хоспитализации, каза той

Д-р Камен Данов
Д-р Камен Данов Източник: Credo Web

Цялото лекарско съсловие на "Пирогов" беше наклеветено от служебния здравен министър д-р Стойчо Кацаров. Недопустимо е. Това заяви пред БНТ д-р Камен Данов, началник на отделението по гастроентерология в болничното заведение. 6 хоспитализации, от които едната е на г-н Кацаров – не 800, не 600, не 400 – това е проблемът в "Пирогов". По думите му, УМБАЛСМ "Пирогов" изобщо не е получила пари за случая с Кацаров.

 

Според него въпросните шестима души може да са увещавани да кажат, че не са хоспитализирани в "Пирогов" - техните документи всъщност не са нередни, а само недоизчистени. "Болницата няма нужда от фалшиви хоспитализации, виждали сте какво става в коридорите. Нямаме и финансова облага от това", разкри д-р Данов. 

 

"Доц. Атанасов е ощетил себе си – могъл е да вземе парите, които струва лечението на д-р Кацаров, за клиниката, в която работи", смята още д-р Данов. "Доц. Атанасов е ръководител на клиниката по вътрешни болести и на КОВИД отделението. Започна проверка само при болниците, които изнесоха КОВИД кризата. Работиха толкова време и сега им казват да си върнат допълнително парите, които получиха за работа на първа линия", убеден е той.

Още от "Здравеопазване"

Последни новини

Най-четени