Доц. Петър Атанасов: Стойчо Казаров се оказа Павлик Морозов, продаде ме за дребни политически дивиденти

Диагнозата му е лъжа, но го направих за да не плаща скъпи изследвания, разкри доц. Атанасов

Доц. Петър Атанасов
Доц. Петър Атанасов Източник: bTV

"Диагнозата на Стойчо Кацаров идва от лъжа, но един лекар не може да не прави разлика между диагноза и заглавие на клинична пътека", заяви завеждащият Клиниката по вътрешни болести на "Пирогов" доц. д-р Петър Атанасов в предаването "Тази сутрин" по bTV.

 

Повод за неговото изявление е твърдението на служебния здравен министър, че от "Пирогов" са му издали фалшива диагноза. Доц. Атанасов представи документи в своя защита, на които се вижда, че диагнозата е различна от името на клиничната пътека.

 

Доц. Петър Атанасов показва епикризата на Стойчо Кацаров`
Доц. Петър Атанасов показва епикризата на Стойчо КацаровИзточник: БНТ

"Направих го като за брат, а той се оказа Павлик Морозов (дете, което беше обявено за герой в СССР, защото предало баща си на комунистическата власт, бел. ред.), продаде ме за дребни политически дивиденти", каза доц. Атанасов, който отбеляза, че със служебния министър на здравеопазването са дългогодишни семейни приятели, но това вече е приключило.

 

"Помолих съпругата му да го докара на контролни изследвания, за да преценя какво и как да направя и дали има нужда от допълнително лечение и профилактика. Да се отнеса към него, както съпругата му се отнася към мен като мой лекар. Направих го, за да не плаща скъпи изследвания", заяви Атанасов.

 

Още от "Здравеопазване"

Последни новини

Най-четени