Каролев се възстановява, но все още е в реанимацията на "Пирогов"

Икономистът остава на апаратна вентилация

Владимир Каролев
Владимир Каролев Източник: НДСВ

Близо 2 месеца след инцидента в Пирин икономистът Владимир Каролев продължава да е в реанимацията на "Пирогов", съобщава "24 часа" като се позовава на информация от най-голямата спешна болница у нас. Именно там Каролев беше транспортиран за лечение. Травмите, които е поучил при падането, са преодолени от медиците. Той се възстановява. Но още има нужда от реанимационно лечение и е на апаратна вентилация.

 

Припомняме, че икономистът Владимир Каролев беше открит в Пирин на 9 срещу 10 май през нощта в безсъзнание. За последно Каролев пуска в социалните мрежи видео от връх Тодорка на 9 май, където по-късно през деня следите му се губят. Сигнал за липсата му подават негови приятели, а акцията по издирването му в Пирин продължи 12 часа, като една от участващите групи го откри в 00:40 ч. Той не е бил в съзнание, изнесен е на ръце и в 4:30 часа е предаден на Спешна помощ.

 

Каролев се е наранил след падане от около 400 метра на стръмен терен, вероятно при подхлъзване. Спасителите обясниха, че откриването му е било чист късмет, защото мястото, на което е бил, е без сигнал. Спешните екипи откараха икономиста в болницата в Разлог. Заради сериозността на  травмите, които бе получил - тежка черепно-мозъчна, гръдна и травма на глезена, по спешност бе откаран в "Пирогов".


Още от "Здравеопазване"

Последни новини

Най-четени