Лекар от "Пирогов": Кацаров подписа пред очите ми декларация за хоспитализация

Нека докаже по какъв начин друг е подписал собствените му документи, каза още тя

Д-р Христона Каменова
Д-р Христона Каменова Източник: NOVA
Стойчо Кацаров подписа пред очите ми всички необходими и задължителни декларации за хоспитализация в болнично заведение. Това заяви пред NOVA д-р Христина Каменова - лекарката, хоспитализирала служебния здравен министър Стойчо Кацаров в "Пирогов".
 
"Стойчо Кацаров беше изпратен от мен от началника на клиниката доц. Атанасов със своята съпруга да бъдат прегледани и той евентуално да бъде приет и хоспитализиран на легло във вътрешна клиника. Нетърпеливо изчакаха своето влизане. На пациента му беше направено ЕКГ, бяха му вези всички кръвни изследвания, беше направен и скенер на бял дроб. След което пред моите очи той подписа всички необходими и задължителни декларации за хоспитализация в болнично заведение", каза тя.
 
"Нека докаже по какъв начин друг е подписал собствените му документи. Пред собствените ми очи е подписал абсолютно всичко", допълни Каменова.
 
"Дали пациентът ще остане на легло - това решава началникът на клиниката спрямо всичко, което е правено. Те са преценили, че може да бъде оставен на домашен престой. По негово желание той не е останал да пролежава в болницата за дните на хоспитализация", обясни още тя.
 
И допълни: "Подписал е всички документи за хоспитализация. Бил е съгласен, минал е и през регистратурата, където е сканирана личната му карта и след това е преценено къде да се лекува".


Още от "Здравеопазване"

Вълна от фалшиви имейли от името на НЗОК

Институцията предупреждава, че не изпраща по електронна поща на граждани или договорни партньори файлове, касаещи техния здравноосигурителен статус, информация за дължими суми и друга персонална информация

Прочетете повече прочетете повече

България приема пострадали от удара на болницата в Киев деца за рехабилитация

Ние вече организираме посрещането на 50 деца и техните придружители, засегнати от войната, да гостуват в базите на "Профилактика, рехабилитация и отдих" ЕАД, заяви министър Иванов

Прочетете повече прочетете повече

Доц. д-р Ася Консулова: Нито едно здравно заведение в България не разполага с ресурса да покрие изискванията за ефективн

По данни на Глобалната ракова обсерватория България регистрира 33 812 нови случая на онкологични заболявания и близо 19 хиляди смъртни случая за 2022 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени