След проф. Кантарджиев, Стойчо Кацаров посяга и на светилото от "Пирогов" доц. Петър Атанасов!

Това е човекът, който го върна към живота след тежък Covid-19. Цялата спешна болница е настръхнала срещу готвещата се разправа

Доц. Петър Атанасов
Доц. Петър Атанасов Източник: Credoweb

Мракобесната саморазправа на временния министър Стойчо Кацаров с големи български лекари и болници продължава. След като "изчегърта" проф. Тодор Кантарджиев, Кацаров сега се е прицелил в светилото доц. Петър Атанасов, шеф на Вътрешна клиника и COVID отделението в "Пирогов". Клиниката на доц. Атанасов е подложена на унизителна проверка заради съмнения за източване на здравната каса чрез фалшиви хоспитализации, съобщава ПИК. Вместо да се отдадат на мисията си да лекуват насред все още негаснещата пандемия, спецовете "от първа линия" в спешната болница работят в условия на тормоз.

 

Вместо да им козируват и благодарят за денонощния труд в рискова среда, чиновниците на Кацаров се мъчат да ги изкарат едва ли не жалки далавераджии. В "Пирогов" всички са настръхнали: на пангара е не друг, а легендарният доц. Атанасов, през чиито ръце минаха хиляди болни от COVID-19 в последната година. На пангара е и ръководството на болницата, която изнесе на гърба си лечението на най-тежките случаи. В морален план ситуацията е още по-абсурдна, коментират медици. Само преди половин година именно доц. Петър Атанасов и екипът му от "Пирогов" върнаха от оня свят министър Стойчо Кацаров! Кацаров лежа с изключително тежка форма на коронавирус в отделението на Атанасов и се бореше за живота си. Лекарите сътвориха чудеса, за да го излекуват. Сега, вероятно за "благодарност", пациентът им праща поръчкова проверка, чиято цел е на всяка цена да открие нередности, за да бъдат те подложени на груби административни санкции и представени пред медиите като престъпници. Според източниците на медията репресията срещу доц. Петър Атанасов все пак е част от по-глобален сценарий за демонизиране на докторите от Националния оперативен щаб. Кампанията на Кацаров – виден "антиваксър", който проповядваше, че няма ковид, докато самият той не се разболя тежко – вече стартира с пенсионирането на проф. Тодор Кантарджиев.

Още от "Здравеопазване"

Последни новини

Най-четени