Борислав Цеков: Българите в чужбина да гласуват само за президент

Откъде-накъде хора, които свързват бъдещето си с чужда държава, искат да определят бъдещето на нашата, пита Цеков

Борислав Цеков
Борислав Цеков Източник: Zonanews

Зуека се изселил от България. Негова си работа - свят широк. Отишъл да живее и да изучава поколението си в чужбина без намерение да се връща. Но казва, че щял да продължи да гласува. Това коментира във "Фейсбук" конституционалистът  Борислав Цеков.

 

Та се замислих, че когато Зуека пееше със Слави дивите чалги в средата на 90-те, които опростачиха нацията, героизираха мутренския начин на живот, чиито токсични плодове берем днес, аз бях изправен пред алтернативата да напусна България и да заживея в САЩ (престижен университет, елитна работа и пр.). Но избрах да остана в Родината, да градя живот и кариера тук и да допринасям според силите си за бъдещето на България, а не за американското бъдеще.

 

С всичките трудности, понякога усещане за отчаяние и безперспективност. Но тук - в България. Не избягах. Та, от тази позиция се питам - откъде-накъде хора, които свързват бъдещето си с чужда държава, искат да определят бъдещето на нашата?!

 

В чужбина има основание и логика да се гласува само за президент. Защото държавният глава е обединител на нацията и на всички българи, независимо къде са по света. Но парламент (а оттам и правителство) и местни органи на властта трябва да се избират само от българите в България. Както е в повечето държави по света.

 

Още от "България"

Три дни Хасково ще пее и танцува с "Китна Тракия пее и танцува"

Председател на журито на Първа сцена е изтъкнатият български хореограф и дългогодишен главен художествен ръководител на ансамбъл "Китна Тракия" Трендафил Димитров, членове са Красимир Димитров- хореограф и Диляна Пецова – етнограф от РИМ-Хасково

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени