Експерт: Нужни са стотици ракети ATACMS и самолети, за да бъде изравнен със земята руския коридор в Крим

Силите за отбрана на Украйна трябва да "прережат" сухопътния коридор на Руската федерация в окупираната територия, каза Петро Черник

Полковник Петро Черник
Полковник Петро Черник Източник: Tvoemisto.tv

Освен Кримския мост, Силите за отбрана на Украйна трябва да прекъснат сухопътния коридор в посока новата железопътна линия Ростов-Крим в окупираната територия, заяви полковникът от Въоръжените сили на Украйна, военният анализатор Петро Черник.

 

Както той подчерта в коментара си пред сайта Главред, за това въоръжените сили на Украйна се нуждаят от достатъчен брой ракети с голям обсег от различен тип.

 

Експертът припомни, че по време на операция "Пустинна буря" САЩ са изразходвали над 600 ракети ATACMS, коалицията е имала 1700 самолета и по време на операцията са извършени 100 000 излитания.

 

"И това е срещу армията на Саддам Хюсеин, която не беше толкова мощна, колкото руската. Въпреки факта, че руската армия сега е доста "очукана", бита и подкопана, тя все още е по-силна и по-мощна от иракските войски на Хюсеин", каза той.

 

Събеседникът обясни, че и до ден-днешен има разрушени бункери и писти в Ирак, 14 г. след ударите на САЩ.

"Ударите бяха толкова масови, че дори за 14 години не можаха да възстановят инфраструктурата там. Не мога да си представя какво ще получим като резултат (срещу руската армия, бел. ред.), ако имаме и използваме стотици самолети F-16", добави Черник.

Още от "Интервю"

Последни новини

Най-четени