Атанас Атанасов: В интерес на държавата сме готови да участваме в мнозинство с БСП

Като шеф на НСС в края на 90-те, Атанасов имаше 4-заместници - до един бивши офицери от ДС

Атанас Атанасов
Атанас Атанасов Източник: Zonanews

Бившият  доверен  БКП прокурор в Разград по време на т.н. "възродителен процес" и днешен съпредседател на ляволибералната формация ДБ Атанас Атанасов обяви пред БНТ, че "в интерес на държавата са готови да участват в мнозинство, дори, ако има участие и на БСП".

 

Според него трябва в следващия парламент да се създаде работещо правителство. Хората приемат много тежко, че три пъти правим избори за една година. От ДБ не сме получавали мандат за съставяне на правителство в 45-ото и 46-ото НС, въпросите към другите.

 

БСП е сложна тема, но в интерес на държавата сме готови да участваме в мнозинство с тях, но важно е с какъв мандат, с каква програма, заяви Атанасов. Той отново отхвърли възможността да водят преговори с ГЕРБ и ДПС и в следващия парламент.

 

ДБ и ИТН отново размениха обвинения кой е виновен да няма правителство вече два парламента. "Много тежко приемам, че три пъти в една година правим избори. Ние от ДБ не сме получавали мандат за създаване на правителство", подчерта Атанас Атанасов.
 
Освен това лидерът на ДСБ се "възмути" от наличието на 27 агенти на ДС в инициативния комитет на Румен Радев за втория мандат. За съжаление водещият на предаването "Панорама" не е подготвен веднага да го засече с контра въпрос - а колко бивши кадрови служибети от Държавна сигурност бяха ваши заместници в Национална служба "Сигурност" в края на 90-те. И тук Атанасов щеше да блокира, защото  всичките му заместници  през четирите години, в които беше директор на НСС, бяха бивши офицери от ДС - Янис Груйчев, Васил Берберов, Владимир Манолов, Иван Драшков.
 
"Преди няколко дни излязохме с позиция, че няма за какво да говорим, първо трябва да видим каква програма ще изпълняват" - това коментира Атанасов по повод възможността за преговори с формацията на Кирил Петков и Асен Василев "Продължаваме промяната". 

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени