Борисов: Победата на ГЕРБ е категорична! Ще управлявам с всеки, който подкрепя нашата програма (ВИДЕО)

Равноотдалечен премиер е подмяна на вота на хората, заяви лидерът на ГЕРБ

Брифинг на ГЕРБ
Брифинг на ГЕРБ Източник: Скрийншот видео кадър

Категорична е победата на ГЕРБ! Няма да подменим вота на хората. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. "Победихме в последните секунди, когато всички ни заклеймиха. Проучванията на агенциите съвпаднаха и с нашите", продължи той.

 

Правителство - по нашата програма, отсече той, като точните му думи бяха: "Лидерите да преспят и никой да не надскача изборния си резултат, даже и ние. При такава победа правили сме много компромиси, но няма да подменим вота на хората в никакъв случай - програмата ни, за която гласуваха хората ще бъде основоположна за всички, които искат да имат правителство".

 

"Ще управлявам с всеки, който подкрепя нашата програма. Всички са потенциални за наши партньори, с изключение на "Възраждане", добави лидерът на ГЕРБ. Равноотдалечен премиер е подмяна на вота на хората, категоричен бе Борисов.

 

Бойко Борисов
Бойко Борисов Източник: БГНЕС

"Никой българин не е гласувал днес за някой, който дори не му знаем името", категоричен бе лидерът на ГЕРБ. "Благодаря на всички българи, които гласуваха. При тази избирателна активност можем по-сериозно да говорим за представителност в този парламент. От днес натам сме поели ангажимент да направим правителство, категорична е победата на ГЕРБ-СДС", каза в началото на изявлението си пред медиите Бойко Борисов.

 

Няма да се водим от заклинания, посочи лидерът на ГЕРБ и припомни, че парламентът е математика. Според него, ако влязат повече партии, няма да има правителство. Не е нито красиво, нито честно - категоричният победител да се съобразява с този, който има два пъти по-малко, каза Борисов, имайки предвид ПП-ДБ, но не ги назова.

 

И продължи: "Много компромиси сме направили с тези хора. Програмата, за която най-много българи са гласували. С всички останали сме работили, можем да работим, нека да си направят анализите.На треперещите гласове от мъка и яд и ненавист, искам да кажа, че не е красиво и да се съобразят със стотиците хиляди избиратели, които стоят зад нас. Те не са нито на Бойко Борисов, нито на ГЕРБ - те са български граждани!".

 

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени