Крум "Блъди" Зарков ще се кандидатира за лидер на БСП

Крум Зарков се казвам. Извинявайте, че закъснях, но с друга група ченгета от Държавна сигурност крояхме планове как да мъчим нечий дядо, каза на 23 март 2017 г. днешното американско протеже

Херо Мустафа лансира Крум Зарков като перспективен политически лидер
Херо Мустафа лансира Крум Зарков като перспективен политически лидер Източник: Посолство на САЩ в България

Крум Зарков ще се кандидатира за лидер на БСП на очакваните преки вътрешни избори догодина. Това съобщи в интервю за по ТВ1 внукът на някогашния шеф на мракобесното Главно следствено управление по времето на комунистическата диктатура Леонид Кацамунски.

 

Избраният за депутат в 47-ото Народно събрание Зарков заяви, че това ще стане, ако Корнелия Нинова междувременно не оттегли оставката си. Зарков е един от обсъжданите кандидати за поста й през последните дни след слабия резултат на червената партия на парламентарните избори. както през последните месеци се случва - и в неговото издигане пръст има американското посолство в София.

 

Зарков цъфна миналото лято на обща снимка с посланик Херо Мустафа, представен като млад перспективен лидер. Това само по себе си е цинично и гавра с паметта на избитите по времето н атоталитарната диктатура българи, вкл. от ГСУ, което е оглавявал дядото на днешното протеже на щатското посолство. 

На 23 март 2017 г., в последния ден преди парламентарните избори за 44-то НС, Корнелия Нинова гостуваше в сутрешния блок на Нова телевизия и в един момент водещите я попитаха кого е довела в студиото. Камерата показа младеж, който беше закъснял за предаването и се представи така: "Крум Зарков се казвам. Извинявайте, че закъснях, но с друга група ченгета от Държавна сигурност крояхме планове как да мъчим нечий дядо".

 

Крум Зарков допълни в днешното си интервю, че е привърженик на прекия избор на лидер от всички членове на партията. Той се надява да има публичен дебат между всички кандидати за председател на столетницата. Националният съвет на БСП реши миналата седмица конгресът да се събере на 22 януари, за да приеме оставката на Корнелия Нинова, да обяви временен председател и да насрочи пряк избор за нов лидер.

Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени