Възпитаник на школата на КГБ води листата на "Български патриоти" в Монтана

Боян Чуков се е клел да бъде безпределно верен на делото на Българската комунистическа партия и на дружбата с великия Съветски съюз

Боян Чуков като кадрови служител на ПГУ-ДС
Боян Чуков като кадрови служител на ПГУ-ДС Източник: Zonanews
Боян Чуков - бивш кадрови служител на мракобесната Държавна сигурност е начело на листата на коалиция "Български патриоти" за 12 МИР-Монтана. Чуков е представян като експерт по борба с тероризма, което е силно съмнително предвид неговата подготовка -  та той е бил в школа на КГБ и е обучаван за друго. Документалната истина е, че Боян Чуков е един от стотиците, може би и хиляди представители на репресивните комунистически служби, които не спряха да се натискат за участие в българската демократична политика след 10 ноември 1989 г. Нещо повече - като се има предвид тяхната подготовка в школа на КГБ, то тяхното участие във вземането на  публични решения днес и заемането на административни позиции в публичната власт е крайно неприемливо.
 
Да не говорим, че Боян Чуков е ярък представител и на квотата на политическите номади - беше в БСП, беше крайно близък на Сергей Станишиев по време на тройната коалиция, подчертаваше своята десетилетна свързаност с антибългарската групировка БКП, а преди последните избори за 45-то НС за една нощ се пребоядиса и стана заклет "националист и патриот". той, който се е клел във вярност на Съветите! Това е крайно арогантно и не бива да бъде оставяно без реакция от българските избиратели. 
 
Заповедта за изпращането на Боян Чуков в 10-месечна школа на КГБ в Съветите
Заповедта за изпращането на Боян Чуков в 10-месечна школа на КГБ в Съветите Източник: Zonanews
Точно такъв е случаят с Боян Чуков. От неговото лично кадрово дело, което се съхранява в архива на Комисията по досиетата разбираме, че на 1 юли 1982 г. той е изпратен на 10-месечно обучение в Разузнавателната школа на КГБ-СССР. 
 
Част от проучването на Чуков за постъпване на работа в ПГУ-ДС
Част от проучването на Чуков за постъпване на работа в ПГУ-ДС Източник: Zonanews
Чуков става част от ПГУ-ДС на 21.11.1980 г. след обстойно проучване, от което се вижда, че е родово свързан с престъпната БКП. Неговият баща е Стефан Богданов Чуков, активен ремсист и метежник срещу законната българска власт преди 9 септември 1944 г. Бил е секретар на Градския и Околийския комитет на РМС в Поморие, след това политически офицер в Главно политическо управление на антинародната армия, а от 1956 г. до 1978 г. е кадрови офицер в подчиненото на ГРУ комунистическо военно разузнаване РУМНО. След уволнението му, Стефан Чуков е прехвърлен на работа в отдел "Външна политика и международни връзки" при ЦК на БКП. Активен борец против фашизма и капитализма. Румнаджията Стефан Чуков е бил на мисии в Гърция, Тунис, Сирия. Това е причината самият Боян Чуков да завърши началното си образование в съветското училище към посолството на Съветския съюз в Атина. Там е приет първо за октомврийче, т.е. за съветско пионерче, а три години по-късно е приет за пионер в България, както сам свидетелствува в своята автобиография.
 
Автобиография на Боян Чуков
Автобиография на Боян Чуков
Клетвен лист на Боян Чуков
Клетвен лист на Боян Чуков Източник: Zonanews

От клетвения лист на Боян Чуков като офицер от "българското разузнаване", както ни го представят безсрамно днес, разбираме, че той се заклева да бъде безпределно верен на делото на Българската комунистическа партия и на дружбата с великия Съветски съюз. Чудна компания са си подбрали "Български патриоти". Скандалното е, че Боян Чуков не е единственият в листите на тази коалиция, който влачи подобен смразяващ шлейф след себе си. 

Още от "Монтана"

Депутатът Димитър Аврамов е осъден условно, съобщиха от Софийския градски съд

Като негов помагач е признат за виновен и Методи Петков, за което той получава присъда от шест месеца лишаване от свобода. Другият подсъдим по делото Владимир Чернев е оправдан

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени