Борисов в Русе: ГЕРБ е против вдигането на данъци. Трябва да се режат разходи (ВИДЕО)

Бившият вицепремиер Томислав Дончев съжали, че нито един от проектите, включително и готовия план за възстановяване, подготвени от третото правителство на ГЕРБ не са завършени след падането им от власт

Борисов в Русе
Борисов в Русе Източник: Скрийншот видео кадър

"Аз показвам какво сме направили. Когато дойдохме, ни се подиграваха за постната пица на Дянков, но свалихме дефицита, платихме дълговете, приеха ни в банковия съюз, в чакалнята на Еврозоната. Бяхме пред влизане". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който събра актива в Русе за представянето на управленската програма на партията. Това, което мога да ви гарантирам е, че ще положа всички усилия и компромиси, за да направим правителство, обяви още Борисов. Защото иначе нищо няма да стане, обясни той.

 

Във всяка сфера имаме решение. Но това решение минава през добър резултат на изборите, добави лидерът на ГЕРБ. "Какво не е направено в Русе, парка около Дунав, цървките ли, спортните ли зали", попита Борисов. "Какво да ви убеждавам?! Ако искате", обърна се той.

 

"Направили сме една държава от Африка, ТИР след ТИР, през селата и градовете! Не ни ли е срам, бе! 4 години, след като сме си тръгнали! 4 години, след като решихте да променяте нещо в Русе", ядосано заяви Борисов по повод случващото се в региона.

 

"Въпреки че в Русе кметът е друг, съм се борил като за наш и сме осигурили 50 млн. за града и 50 млн. за областта. Друг е въпросът дали тези пари ги има в бюджета. Ако съм на мястото на кметовете, няма да разкопавам. Особено след информацията за тая дупка в бюджета. А ми се подигравахте за Дянков и постната пица. Ама после ви оставих държава с мазнинка", продължи той.

 

И изрази разочарование, че темата в обществото е "за Илхан, за Кючюк, за Мехмед" и никаква друга. "Възраждане и ИТН блокираха трибуната и ни спряха да вземем 5-6 млрд. По мое време се усвояваха 99,3- 99,5% от еврофондовете. И се карах за тези 0,5%", припомни лидерът на ГЕРБ.

 

Пламен Нунев
Пламен Нунев Източник: Скрийншот видео кадър

Заедно с него са водачите на листи Делян Добрев, Николай Нанков, проф. Костадин Ангелов, Йорданка Фандъкова, Томислав Дончев и други лидери на партията.

 

Водачът на две листи на ГЕРБ - в Разград и в Хасково Делян Добрев говори за дупката в бюджета и двата варианта, с които тя може да бъде запълнена. Това са или вдигане на данъците или рязане на разходите. "ГЕРБ е против вдигането на данъци. Трябва да се режат разходи", категоричен бе той. Индустриалното производство 20-ти пореден месец е надолу, отчете той. "Това трябва да е достатъчно за всеки, за да разбере как се управлява държавата последните 2 г. Дупката в бюджета е 18 млрд., единствено Асен Василев не я вижда", каза той. Посочи, че или трябва да се вдигат данъците, или да се ограничат разходите.

 

"Пазили сме тези ниски данъци и няма да ги вдигаме. Рязането на разходи също е болезнено. Дебатът трябва да е как индустриалното производство да тръгне нагоре, как икономиката на страната да тръгне нагоре. Последните 3 г. освен да се вдигат социални плащания, нищо не се случи", заяви той и коментира, че никой не е мислил за бизнеса.

 

Делян Добрев
Делян Добрев Източник: Скрийншот видео кадър

"Решенията са усвояване на парите от еврофонодовете и привличане на големи инвестиции в инфраструктура в страната, по модела на концесиите", предложи Добрев. Той се надява да убеди Бойко Борисов и колегите да си набележат 10 проекта от по 2 млрд. всеки, да говорят със Световната банка и да ги отдадат на концесия, което щяло да влее над 20 млрд в българската икономика, от там щели да се вдигнат и приходите в бюджета, без да се режат.

 

Водачът на ГЕРБ във Велико Търново проф. Костадин Ангелов заяви, че основната им цел е да направят правителство. "България е затънала в тиня и 4 г., има липса на политически консенсус и резултати. Винаги, когато е било необходимо, сме загърбвали собственото си его и сме работили за развиване на държавата, винаги сме постигали резултати Всичко, което обещаваме, го изпълняваме", каза проф. Ангелов.

 

Проф. Костадин Ангелов
Проф. Костадин Ангелов Източник: Скрийншот видео кадър

Здравеопазването може да е основа за политически консенсус и резултат, смята той. Забраната за райския газ и вейповете бяха част от нещата, за които Ангелов похвали ГЕРБ и депутатите. Той смята, че в следващия парламент ще убедят всички партии в създаването на Национален център за скрининг.

 

Образователните приоритети на ГЕРБ пък бяха представени от Йорданка Фандъкова, която е водач в столиния 24 район. Тя увери, че ще продължи квалификацията на преподавателите, ще се работи за промяна на учебните програми по посока повече практическа насоченост. Тя напомни, че при управлението на ГЕРБ е имало програми за подобряване на базата в училищата, а миналата година благодарение на ГЕРБ е имало 3 програми за модернизация на училища, спортни площадки и студентски общежития.

 

Йорданка Фандъкова
Йорданка Фандъкова Източник: Скрийншот видео кадър

Ще продължим тези политики, увери бившият кмет на София. Издигаме образованието като национален, стратегически и бюджетен приоритет, за да продължи модернизацията, каза Фандъкова. Николай Нанков, водач на листата за Ловеч, разказа за замразените инфраструктурни проекти, започнати от техните предишни правителства.

 

"Трябва да продължим с довършването на магистрала "Хемус". Важна е темата със санирането. Не само многофамилни жилищни сгради и не само блокове, но и в тухлени такива, и в еднофамилни, поетапно. Ще започнем първоначално с по 1000 сгради на година в бъдещ 4-годишен управленски мандат. Важно е опазването, пестенето на водата, обмяната на водопроводи и др.", изброи Нанков.

 

Андрей Новаков
Андрей Новаков Източник: Скрийншот видео кадър

Евродепутатът Андрей Новаков изрази задоволството си от съдебното решение, завършило с победа в полза на българската битка за отмяна на пакет "Мобилност". Решението не подлежи на обжалване, българските камиони няма да се връщат в България ако нямат товар за товар, каза той. Отпада в известен смисъл и връщането на водача, добави евродепутатът - отпускът зависи от решението на водача. На една от последните сесии на ЕП миналия мандат приехме изцяло българско предложение - всеки европейски камион на вътрешна европейска граница не може да е проверяван за повече от 60 секунди, отбеляза той като постижение. Натискът, който оказваме за решаване на проблема по границите е голям, увери Новаков.

 

Томислав Дончев
Томислав Дончев Източник: Скрийншот видео кадър

Бившият вицепремиер Томислав Дончев съжали, че нито един от проектите, включително и готовия план за възстановяване, подготвени от третото правителство на ГЕРБ не са завършени след падането им от власт. "Обсъждаме инфраструктурни проекти в минало време, политическото безвремие си има много висока цена. Искрено се боя, че обществото е в режим на самонараняване и използва избраниците си, политиците, да се наранява. Моля се да се появи импулс на мъдрост, да избере път и посока, в която да тръгнем", заяви той.

 

Още от "Русе"

Борисов в Русе: ГЕРБ е против вдигането на данъци. Трябва да се режат разходи (ВИДЕО)

Бившият вицепремиер Томислав Дончев съжали, че нито един от проектите, включително и готовия план за възстановяване, подготвени от третото правителство на ГЕРБ не са завършени след падането им от власт

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени