Криминално проявен уби с нож мъжа на районната съдийка от Нова Загора Галя Златева

Преди седмица извършителят ранил непознат

Нова Загора
Нова Загора Източник: Zonanews

Криминално проявен уби с нож мъжа на районната съдийка от Нова Загора Галя Златева. От полицията са потвърдили, че има задържан по случая. Не се потвърждава първоначалната информация, изнесена от NOVA, че убиецът е психично болен. Нито информацията, че преди седмица е трябвало да бъде настанен в психиатрия, след като намушкал друг непознат.

Убийството е станало малко след полунощ в денонощен магазин в района на пазара на Нова Загора, обясни пред "Лекс" говорителят на окръжната прокуратура в Сливен Ваня Белева.

 

Съдия Златева, 52-годишният ѝ съпруг и дъщеря им се връщали от семейно тържество и влезели в денонощния магазин. Там възникнал инцидентът, след като съпругът на съдийката направил забележка на непознат мъж, защото говорел високо. Непознатият обаче извадил нож и намушкал жертвата.

 

Извършителят е арестуван непосредствено след престъплението, като предстои да бъде задържан за 72 часа, след което прокуратурата ще иска от съда и постоянен арест. Прокурор Белева каза, че става дума за млад мъж, който е криминално проявен и осъждан няколко пъти.

 

 

Още от "Сливен"

Галя Захариева: На 3 март славим свободата и своето право да живеем независими

Васил Левски, Христо Ботев, Панаьот Волов, Георги Сава Раковски, Захари Стоянов, знайните и незнайни опълченци, знайните и незнайни духовници и просветители, знайните и незнайни пазители на историята и словото са нашите национални светини

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени