Нямаме ли 80 депутати - ще се видим пак на избори, заяви в Стара Загора лидерът на ГЕРБ (ВИДЕО)

Истински се плаша, че ако ГЕРБ не се върне в управлението, ще започнат да ни връщат мигранти, добави той

Бойко Борисов в Стара Загора
Бойко Борисов в Стара Загора Източник: Скрийншот видео кадър

Нямаме ли 80 депутата - ще се видим пак на избори. Изобщо не искам тази кампания да нападам или да се занимавам с другите партии. Те доказаха, че не могат. Левите партии взимат заеми за пенсии от богатите и да ги даваме на бедните. Звучи красиво, но тези пари ще ги плащат младите. В България този разговор вече не се води. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Стара Загора.

 

Бившият премиер припомни как се е наддавали за парите за компенсации по време на пандемията от Ковид, но добави: "Няма смисъл да да се връщаме назад. Над 100 милиона ще се похарчат за изборите. Хората трябва да знаят, че ако не гласуват тези пари си вървят. Над милиард са похарчени за 7 пъти избори".

 

"Излизат лидерчета, политолози, социолози. Няма да стане това, което предричат. Днес присъствах на първата копка на околовръстното край Пловдив. Започват 160 метра и спират. Това се случи за 4 години. Мъчно ми е, защото това сме го правили, правили, правили и щяхме да сме го забравили. Можем да го направим, ако имаме от 80 нагоре депутати. Ако ги нямаме, ще се видим пак. Бяхме 22, сега сме 18, следващия път ще видим", каза Борисов.

 

"В София ме гледат, за да извадят нещо. Или съм нервен, или съм се карал. Не, ще се опитаме да подредим приоритетите. Ще го направим с повече финансова дисциплина, повече контрол и първо важните места", обясни лидерът на ГЕРБ.

 

"Сигурността е важна - виждате какво е в Австрия, Германия, Франция. За пример бяхме по проблема с нелегалната миграция", припомни той и добави: "Как ще ни гледат сериозно, като не можем 7 пъти да излъчим правителство. Истински се плаша, че ако ГЕРБ не се върне в управлението, ще започнат да ни връщат мигранти. Изнесените центрове бяха в Турция, извън ЕС. Сега моторът на Европа, Германия, първа си затваря границите. След това е Холандия. Ще тръгне лавина. Ще хващат мигрантите и ще ни ги връщат в България, в Италия и в Гърция. Когато казах, че ще им спра полетите, никой не шукна, но аз съм европеец и пазя границата. По 5-6 хиляди нелегални митранти тихо връщахме в Афганистан".

 

Бившият министър-председател допълни:
"Сега знайни и незнайни артисти говорят за корупция, изчегъртваха ГЕРБ по мазета. Газ, нефт, ток минаваха през България. Сега вече няма от какво да се плашат, но скоро ще има. Тази апатия на българите ще свърши. Нашата програма е ясна. Затова предлагаме сигурност".

 

Борисов акцентира върху избора на успешните кметове за водачи на листи. "ПП си написаха тук, в Стара Загора, олигарсите. Така искаха да ви променят. Те се усетиха, искаха да заграбят пари от ПВУ. Тези пари ще дойдат, за да защитят работните места", каза Борисов, като подчерта, че сме в състояние на две войни.

 

"Възможно е в Украйна да няма ток и газ. В ЕК имаме приятели - Урсула фон дер Лайен и Манфред Вебер. Те дойдоха единствено в България. Имаме сега прекрасен еврокомисар Екатерина Захариева. В нейния ресор са най-интересните за България неща - иновациите, изкуствения интелект. Имаме създаден наш, той може страшно много да помага за алгоритмите с хората. Разкажете го това", обърна се той към симпатизантите си в града.

 

И добави: "От 8 супер компютра в Европа единият е в София, аз съм го докарал". Бившият премиер акцентира и върху образованието и здравеопазването, които трябва да отиват при крайния потребител. Земеделието и туризмът, както и справедливостта, са сред другите приоритети на ГЕРБ, подчерта той и добави: Можеше и да имаме 89 депутати, но гласовете се разпиляха заради такива партии като Величие, а те пак се гасят да са в парламента, каза Борисов, като си пожела "Господ да е с нас".

 

Още от "Стара Загора"

Последни новини

Най-четени