След двугодишно прекъсване фестивалът "Сурва" се завръща в Перник

Вместо в края на януари, както бе досега, "Сурва" ще се проведе в три последователни съботи и недели

Фестивалът Сурва се завръща в Перник
Фестивалът Сурва се завръща в Перник Източник: БНТ
След двугодишно прекъсване заради водната криза и COVID пандемията Международният фестивал на маскарадните игри "Сурва" се завръща в Перник. През януари следващата година сурвакари, кукери, джамалари и бабугери ще дефилират в столицата на зимните маскарадни игри, но по необичаен за досегашните издания начин, съобщава БНТ.
 
Вместо в края на януари, както бе досега, "Сурва" ще се проведе в три последователни съботи и недели. Той ще започне още на 13 януари с народния празник "Сурова", който е част от нематериалното културно наследство на ЮНЕСКО, а кулминацията на програмата - дефилетата, ще се състоят на 15 - 16 януари, 22 - 23 януари и 29 - 30 януари.
 
На разположение в периметъра на дефилетата ще има пунктове за бързи антигенни тестове. През всички делнични дни ще бъдат организирани съпътстващи изяви. Община Перник е изпратила писма до маскарадни групи от цялата страна, в които са посочени изискванията за участие в условията на епидемичната обстановка.

Още от "Култура"

Връчват наградата "Емил Чакъров" на големия български оперен певец Кирил Манолов в сряда

В оперната гала "Кирил Манолов и приятели" на сцената на Летния театър на 31 август, освен именития баритон, излизат Йоана Железчева, Даниела Дякова и Михаил Михайлов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени