AMD и Intel пуснаха важни ъпдейти за чиповете си

Някои от уязвимостите са оценени с висок риск за сигурността

Intel и AMD
Intel и AMD Източник: Zonanews
AMD и Intel пуснаха отделни софтуерни ъпдейти за голяма част от чиповете си. Сред "кръпките" има корекции за уязвимости, които са оценени с висок риск за сигурността, съобщава TechSpot. AMD обяви кръпки за 27 уязвимости за графичните карти Radeon. 18 от тях са с висок риск. Всички те са защитени с последните ъпдейти, които са били пуснати миналата седмица.
 
Ако компютърът използва версия на драйверите 21.11.2 или по-нова, той е напълно защитен от рисковете. Пренебрегването на актуализацията създава опасност от кражба на данни, пробив на системата, включително ядрото ѝ, блокиране на работата ѝ и др. Случаят показва колко е важно да се актуализират драйверите за видеокарти, които често остават пренебрегвани.
 
Освен това AMD обяви още 23 уязвимости с рейтинг на риск между 7 и 8.9 и засягат процесорите Epyc във всичките им три поколения. Четири от проблемите са оценени с висока степен на опасност. За тях също са пуснати ъпдейти.
 
Междувременно Intel обяви 25 пропуски в сигурността на свои чипове. Те засягат WiFi модули, Bluetooth модеми, драйвери за LAN карти и др. Коригирани са проблеми и в някои процесори на компанията. За всички уязвимости са пуснати ъпдейти, които да ги отстранят. Препоръчва се на потребителите да ги инсталират, за да са максимално защитени.
 
 
 

Още от "Наука и технологии"

Четворната коалиция провали археологическата дейност в Перперикон през тази година, но община Кърджали я спаси и финалът

На двадесетина метра от олтара на Дионис и останалите светилища, напълно е разкрит нов езически храм от III-IV в. , невероятно съхранен на височина на места до 3 м

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени